Ασκητοπούλου Βασιλική

Ασκητοπούλου Βασιλική

Η Βασιλική Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος (Πανεπιστήμιο Κρήτης : 1993) με ειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεία (μετά από τετραετή εκπαίδευση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές : 1999) και στη Θεραπεία της Οικογένειας στην Τοξικοεξάρτηση (διετής φοίτηση:2007).

Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική (Ιατρική Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:2000) και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ:2008). Έχει παρακολουθήσει ετήσια μεταπτυχιακή επιμόρφωση στην «Διοίκηση και Κοινωνικός Σχεδιασμός στην Αντιμετώπιση της Τοξικοεξάρτησης» (Τομέας Κοινωνιολογίας της Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας:2005) και στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (ΕΑΠ:2016).

Είναι πτυχιούχος Παιδαγωγικών Σπουδών (ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης:1995).

Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικοεξάρτησης και τα τελευταία 20 χρόνια είναι Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».

Δραστηριοποιείται στον τομέα της Δια Βίου Εκπαίδευσης Ενηλίκων διδάσκοντας στο πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης από το 2003.

Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

Είναι επικεφαλής της Ομάδας Σχεδιασμού των προγραμμάτων της ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που δραστηριοποιείται στους τομείς της Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής.

Ψυχομετρική Δοκιμασία

Ψυχομετρική διαδικασία

Είμαστε οι μόνοι που προετοιμάζουμε τους υποψηφίους μας με εξειδικευμένους ψυχολόγους σε όλη τη διάρκεια του χρόνου για τα ψυχοτεχνικά τέστ.