Σας καθοδηγούμε βήμα βήμα

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι θα έχεις τον καλύτερο οδηγό!

Ο δρόμος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μακρύς, και εξαντλητικός για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους που στηρίζουν ψυχικά και οικονομικά το όλο εγχείρημα.

Πόσο μάλλον για σχολές όπως αυτές των Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά κύρια των ένστολων επαγγελμάτων όπου σε σχολείο, φροντιστήριο, διάβασμα προστίθενται και οι εξτρά προκαταρκτικές εξετάσεις – ψυχομετρική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις, αθλητική δοκιμασία – αλλά και η υποχρέωση να υποβληθούν ορθώς οι αιτήσεις-δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Και φυσικά εντός των οριζόμενων ημερομηνιών που ορίζουν οι προκηρύξεις για την κάθε σχολή που ενδιαφέρεται ο υποψήφιος.

Όλα αυτά αγχώνουν και προβληματίζουν παιδιά και οικογένειες.

Άλλωστε δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής των αιτήσεων που είναι αρκετά πολύπλοκες, υπόκεινται σε αυστηρές προθεσμίες τις οποίες εάν χάσουν, χάνουν και το δικαίωμα εισαγωγής στις σχολές.

Όταν μάλιστα σε τόσος δύσκολους καιρούς σαν κι αυτούς που βιώνουμε με την οικονομική κρίση στο κόκκινο, με τους γονείς να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια για να τα βγάλουν πέρα, η συστηματική παρακολούθηση όλης αυτής της διαδικασίας είναι σχεδόν αδύνατη…

Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας λόγος για άγχος!

Εμείς οι άνθρωποι του Diamantis Sports School μεριμνούμε για τα ΠΑΝΤΑ!!

Από την πρώτη στιγμή που αναλαμβάνουμε τα παιδιά έως την ώρα που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό, τους καθοδηγούμε βήμα-βήμα!!

Ραντεβού Ενημέρωσης

Διαμαντής Γιάννης

Ξεκινάμε από το πρώτο ραντεβού γνωριμίας με παιδιά και γονείς με μια πληρέστατη ενημέρωση που αφορά – ψυχομετρική δοκιμασία, υγειονομικές εξετάσεις, αθλητική δοκιμασία, αλλά και αιτήσεις-δηλώσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες και φυσικά το ποιοι είμαστε και τον τρόπο που δουλεύουμε.

Αθλητική Προετοιμασία

Στα αγωνιστικά όρια έχει απορριφθεί το 75.5% των κοριτσιών για τα ένστολα επαγγέλματα στην τελευταία δεκαετία, και αρκετά αγόρια που δεν είχαν ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Στην ουσία τα αγωνίσματα είναι ο μόνος τρόπος να περιορίζεται ο αριθμός των εισακτέων κοριτσιών μετά την κατάργηση της ποσόστωσης (15% κορίτσια – 85% αγόρια ίσχυε μέχρι και το 2001) αλλά και την πτώση του ορίου ύψους από το 1.70 στο 1.63 για Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό που ισχύει από το 2022.

Εμείς προετοιμάζουμε τα παιδιά μας στα αγωνίσματα μέσα από το πληρέστερο μακράν πρόγραμμα, που τους δίνει 215 προπονήσεις τον κάθε μήνα, επτά ημέρες την εβδομάδα και το Σάββατο και την Κυριακή και όλα τα στάδια για να βρουν άνετα ώρες και χώρους που θα τα εξυπηρετούν τέλεια!

Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε γνώση και εμπειρία 40 χρόνων. Είμαστε αυτοί που ξεκίνησαν την αθλητική προετοιμασία υποψηφίων για ΤΕΦΑΑ και ένστολα επαγγέλματα ΠΡΩΤΟΙ στην Ελλάδα το 1983!

Είμαστε σίγουροι ότι θα σε περάσουμε με επιτυχία στα αγωνιστικά όρια, ακόμη κι αν είσαι εντελώς αγύμναστος-η ή και εκτός του δείκτη μάζας σώματος κατά πολύ. Τόσο σίγουροι ώστε σου υπογράφουμε Συμβόλαιο Εγγύησης Επιτυχίας με ρήτρα επιστροφής της αμοιβής μας στο τριπλάσιο.

Εικόνα
Άλμα εις Μήκος

Ψυχομετρική Δοκιμασία

Η ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Οι Ψυχομετρικές Δοκιμασίες προηγούνται χρονικά των Υγειονομικών και των Αθλητικών και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσουν την προσπάθεια του υποψηφίου πριν καλά – καλά αρχίσει.

Και τι προσπάθεια! Τουλάχιστον δύο χρόνια γεμάτα σχολείο, φροντιστήριο, ιδιαίτερα, γεμάτα διάβασμα, μόχθο και θυσίες του παιδιού αλλά και των γονιών του, σε ψυχικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Αυτή η μεγάλη προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να ματαιωθεί χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία για τις Ψυχομετρικές Δοκιμασίες.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!

Μέχρι να δώσει τη λύση το Diamantis Sports School, o κάθε υποψήφιος χωρίς οργανωμένη βοήθεια -κανένα σχεδόν φροντιστήριο δεν ασχολείται με τις Ψυχομετρικές Δοκιμασίες- προσπαθούσε να προετοιμαστεί μόνος του, με αμφίβολα αποτελέσματα.

Τέτοια πειράματα δεν χρειάζονται πλέον!

Τώρα οι δικοί μας υποψήφιοι αντιμετωπίζουν εύκολα το τεράστιο πρόβλημα της Ψυχομετρικής Δοκιμασίας παρακολουθώντας το ειδικό διδακτικό πρόγραμμα που γίνεται, κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου(περιλαμβάνει 15 συνεδρίες), από εξειδικευμένους στα Ψυχομετρικά ψυχολόγους.

Παράλληλα τα παιδιά μας παίρνουν μέρος και σε δύο ημερίδες προσομοίωσης Ψυχομετρικών Τεστ για να εξοικειωθούν απόλυτα με τις συνθήκες εξέτασης.

Συνεπώς η κάθε οικογένεια που μας εμπιστεύεται το παιδί της, λύνει με ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ το πρόβλημα των Αθλητικών Δοκιμασιών, αλλά πλέον και της επιτυχίας στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις.

Εικόνα
Ημερίδες Ψυχομετρικών Diamantis Sports School

Υγειονομικές Εξετάσεις

Ο κάθε υποψήφιος έχει τρεις επιλογές όταν έρθει η ώρα να κάνει τις υγειονομικές εξετάσεις:

 1. Να προσπαθήσει να τις κάνει σε δημόσιο νοσοκομείο με το ελάχιστο κόστος.
  Όμως μιλάμε για πέντε έως οκτώ ειδικότητες γιατρών (καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, μικροβιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο κτλ).
  Με το γνωστό φόρτο των δημόσιων νοσοκομείων είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορέσει να κλείσει όλα τα απαιτούμενα ραντεβού με τους γιατρούς όλων αυτών των ειδικοτήτων.
  Ακόμη και αν τα καταφέρει η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη.
 2. Να στραφεί σε ιδιώτες γιατρούς.
  Το κόστος όμως για γιατρούς και εξετάσεις είναι 280-320 euro. Και σε αυτή την περίπτωση όμως πρέπει να κλείσει ραντεβού και να πάει σε 5-8 διαφορετικά ιατρεία.
 3. DIAMANTIS SPORTS SCHOOL
  Το Diamantis sports school παρέχει μέσω ιδιωτικής κλινικής της πόλης μας τις απαιτούμενες υγειονομικές εξετάσεις:
  - Στο ένα τρίτο του κόστους τους.
  - Μέσα σε 2,5 ώρες ολοκληρώνεται η διαδικασία, κέρδος χρόνου και αποφυγή ταλαιπωρίας.
  - Η όλη διαδικασία οργανώνεται, πλαισιώνεται και συντονίζεται απόλυτα από εμάς με τη συνεχή παρουσία τριών στελεχών μας.
  - Συγκεντρώνουμε όλες τις γνωματεύσεις, μικροβιολογικές εξετάσεις και συντάσσουμε τον πλήρη ιατρικό φάκελο του κάθε υποψηφίου.
  - Αφού ελέγξουμε σχολαστικά τον κάθε φάκελο, τον παραδίδουμε έτοιμο.
  -Το κάθε παιδί μας παραλαμβάνοντας τον ιατρικό του φάκελο είναι σίγουρο ότι δεν θα προκύψουν αναστατώσεις και προβλήματα, όπως επανεξέταση (συχνό φαινόμενο στις υγειονομικές εξετάσεις των σωμάτων ασφαλείας).
Εικόνα
Υγειονομικές εξετάσεις

Αίτηση-δήλωση

Υποβολή ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών σε Στρατιωτικές Σχολές και Σώματα Ασφαλείας γίνεται ένα μήνα περίπου πριν την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων.

Είναι μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη.

Ο κάθε υποψήφιος πρέπει να συμπληρώσει ορθά την αίτηση-δήλωση ηλεκτρονικά, στην κάθε σχολή από τα Ένστολα που επιθυμεί να εισαχθεί, να σκανάρει και να αποστείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά εντός των προθεσμιών που η προκήρυξη ορίζει.

Πρέπει να έχει το νου του επίσης στις ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τα ελλιπή Δικαιολογητικά ώστε εάν ο κωδικός του είναι στην αντίστοιχη λίστα να στείλει ορθώς αυτή τη φορά τα απαραίτητα και φυσικά εντός των προθεσμιών.

Κατόπιν πρέπει να προσέξει πότε θα βγει η τελική κατάσταση δεκτών υποψηφίων, καθώς και με βάση το πρόγραμμα που θα ορισθεί, πότε θα περάσει τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις.

Και πάλι κανένα άγχος για τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους!

Ο κύριος Διαμαντής προσωπικά καθοδηγεί live βήμα προς βήμα για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης-δήλωσης ώστε όλα να γίνουν σωστά.

Χωρίς άγχος, δίχως να βγει κανείς στα ελλιπή δικαιολογητικά.

Και φυσικά όλα να γίνουν εντός προθεσμιών.

Αλλά και σε οδηγεί από τον οικονομικότερο, ασφαλέστερο και πιο ξεκούραστο δρόμο για να περάσεις τις προκαταρκτικές εξετάσεις ανάλογα με το ποιες είναι οι σχολές που σε ενδιαφέρουν.

 ΠΡΟΣΟΧΗ όμως σε πολλές περιπτώσεις ο οικονομικότερος, ασφαλέστερος και πιο ξεκούραστος δρόμος δεν είναι ο φαινομενικά άμεσος…. Παράδειγμα εάν ενδιαφέρεσαι για Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (Σ.Μ.Υ.) πας μέσω Σ.Σ.Α.Σ. ακόμη κι αν είσαι από ΕΠΑΛ και δεν δικαιούσαι να δώσεις σχολές της Σ.Σ.Α.Σ.

Ενημερώνουμε το κάθε παιδί για τις ημερομηνίες που θα περάσει Ψυχομετρικά, Υγειονομικές, Αγωνίσματα.

Για όλα αυτά σε ενημερώνουμε, σου εξηγούμε, σε καθοδηγούμε!

Εικόνα
Υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ /ΕΠΑΛ έτους 2021, εντός της προθεσμίας 8 έως και 19 Μαρτίου 2021.

Μηχανογραφικό

Ήδη από το πρώτο ραντεβού ενημέρωσης σου παρουσιάζουμε τα Ένστολα επαγγέλματα ή τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Τα συγκρίνουμε μεταξύ τους, αναλύοντάς σου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Στη διάρκεια της συνεργασίας μας φροντίζουμε να σου έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα ΠΑΝΤΑ ώστε όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου, να το κάνεις πραγματικά με τη σιγουριά ενός ανθρώπου που γνωρίζει και όχι ενός που νομίζει ότι γνωρίζει.

Θα σου εξηγήσουμε γιατί σχολή υπαξιωματικών Σ.Μ.Υ.Α. είναι 3.753 μόρια πιο υψηλόβαθμη από σχολή Αξιωματικών Σ.Σ.Ε…. και πολλά άλλα από τα μυστικά τους…

Ο κύριος Διαμαντής θα σου μιλήσει, θα σου προτείνει, όπως ακριβώς θα έκανε και στο παιδί του…

Άλλωστε όταν έχει προετοιμάσει 6.400 παιδιά, χιλιάδες εκ των οποίων έχουν εισαχθεί, αποφοιτήσει, στελεχώσει όλες τις βαθμίδες και τις σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και φυσικά των Τ.ΕΦ.Α.Α., τότε η γνώμη του μετράει…

Η γνώση και η εμπειρία του θα είναι ο πολύτιμος οδηγός σου!

Εικόνα
Μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019