Αθλητική προετοιμασία για ΕΠ.ΟΠ.

Θεσσαλονίκη - Καυτανζόγλειο - Καλαμαριά - Αμπελόκηπους - Θέρμη - Λαγκαδάς

Επαγγελματίες Οπλίτες

ΕΠ.ΟΠ. αγώνας για μια θέση στον ήλιο…

Θα φάνταζε αστείο πριν δέκα-δώδεκα χρόνια.

Τώρα είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Όταν είσαι 20 χρονών και δουλεύεις (αν δουλεύεις) 4 ώρες τη μέρα με 3 ευρώ την ώρα, πολλές φορές χωρίς ένσημα (για δώρα ούτε λόγος τις περισσότερες φορές), τότε ναι, γίνεται αγώνας για μια θέση στον ήλιο.

Σε περιόδους που η παρατεταμένη οικονομική κρίση, γιγαντωμένη από το χτύπημα της πανδημίας απλώνεται πάνω από τη χώρα, με ένα μέλλον όχι απλά αβέβαιο, αλλά σκοτεινό και δυσοίωνο, προκηρύξεις όπως αυτή για πρόσληψη 1.600 επαγγελματιών οπλιτών μοιάζουν με φως στο τούνελ….

Ας δούμε όμως τα πράγματα με τη ματιά τη δική μας, τη ματιά του Diamantis Sports School, του πρώτου και πιο εξειδικευμένου φορέα αθλητικής προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές στη χώρα.

Εικόνα
Κολύμβηση

Έχουμε κακά και καλά νέα

Τα κακά νέα

Τα αγωνιστικά όρια που καλείστε να ξεπεράσετε είναι χτισμένα για να κόβουν τα κορίτσια. Μετά την κατάργηση της ποσόστωσης ανδρών-γυναικών το 2002 εισάγονται άτομα ανεξαρτήτως ποσοστού και φύλου στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Για να μην ‘’ γεμίσουν γυναίκες’’ το παιχνίδι παίζεται στα Αγωνίσματα. Τα ανδρικά αγωνιστικά όρια ισχύουν και για τις γυναίκες, κάνοντας το ξεκαθάρισμα έμμεσα…
Εξαιρετικά λίγες κοπέλες θα μπορέσουν να κάνουν 4 έλξεις(πόσο μάλλον 6 για τις ειδικές δυνάμεις). Τα όρια είναι πραγματικά κόφτες γυναικών.

Τα σχετικά καλά νέα

Σχεδόν κανείς και καμία δεν ξεκινάει αθλητική προετοιμασία με την ελπίδα να βγει μια προκήρυξη. Όλοι ξεκινούν αφού έχει διαρρεύσει στον τύπο κάτι τέτοιο ή εφόσον η προκήρυξη έχει βγει(ΦΕΚ- εφημερίδα Κυβερνήσεως). Αυτό σχεδόν πάντα συνεπάγεται μικρή περίοδο προετοιμασίας-περίπου ενάμιση με δύο μήνες. Όλα λοιπόν τα αγύμναστα αγόρια και κυρίως τα κορίτσια που είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους άλλωστε, είναι στο ίδιο περίπου επίπεδο, με τις ίδιες λίγο-πολύ πιθανότητες. Άρα ο ανταγωνισμός ανάμεσά τους είναι αναιμικός. Ωραία λοιπόν, οι θέσεις θα καλυφθούν από τα γυμνασμένα αγόρια.

Ποιος ο λόγος τότε να δώσει μια κοπέλα μια μάχη που μοιάζει χαμένη;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια όλο και μεγαλύτερη επιείκεια από πλευράς εξεταστών(στρατιωτικών) όσο αφορά τα αγωνιστικά όρια, πολλές φορές ανέλπιστα μεγάλη. 

Τι πιστεύουμε…

Για μια θέση στον ήλιο, για μια θέση στην επαγγελματική προοπτική και αξιοπρέπεια φυσικά και θα πρέπει να δώσεις τη μάχη.

Ίσως τελικά όλα αυτά που κάνουν τον τελευταίο χρόνο έναν πολύ δύσκολο χρόνο, να είναι και η ευκαιρία σου…

Στο φινάλε θα χτυπάς το κεφάλι σου αν δεις ότι η ακόμη πιο αγύμναστη φίλη σου που το τόλμησε πέρασε, τη στιγμή που εσύ επέλεξες να μη δώσεις καν τη μάχη…

Το Diamantis Sports School θα είναι κοντά σου με όλες του τις δυνάμεις σε στάδια και κολυμβητήρια, όπως είναι ήδη κοντά στα πολλά αγόρια και κυρίως κορίτσια που επέλεξαν να το παλέψουν…