12 Οκτωβρίου 2022

Το DIAMANTIS SPORTS SCHOOL όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιεί τον αθλητιατρικό προληπτικό έλεγχο – πελματογράφηση, για όλους τους μαθητές του.  Ο έλεγχος αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί μας δίνει μια σαφή ιατρική αξιολόγηση του παιδιού, καθοδηγεί τους προπονητές και λύνει προβλήματα πριν προκύψουν. Ο προληπτικός έλεγχος παρέχεται δωρεάν στα παιδιά μας! Παράλληλα η εταιρία DIAMANTIS SPORTS SCHOOL σε συνεργασία με την εταιρία PHYSIOMED® σχεδίασαν ένα πακέτο ιατρικών υπηρεσιών, για όλη την περίοδο προετοιμασίας των υποψηφίων, που παρέχονται μέσω ειδικής κάρτας. 

Επιστολή Αθλητίατρου:

Αγαπητέ γονέα / κηδεμόνα Εκ μέρους της εταιρίας PHYSIOMED® 1 σας καλωσορίζω και εγώ στην ομάδα του DIAMANTIS SPORTS SCHOOL. Η προγραμματισμένη επίσκεψη σας στο ιατρείο του PHYSIOMED®, αφορά την 1 η του παιδιού σας και περιλαμβάνει: τακτική ιατρική αξιολόγηση  Λήψη ιατρικού ιστορικού (προβλήματα υγείας, επεμβάσεις, φάρμακα, αλλεργίες, τραυματισμούς, συνήθειες, οικογενειακό ιστορικό, ύψος/βάρος, κλπ)
 

 Αδρή κλινική εξέταση (κυρίως του καρδιο-αναπνευστικού συστήματος)
 Εξέταση του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος
 Ηλεκτροκαρδιογράφημα  
 Ψηφιακή πελματογράφηση. Το κόστος αυτής της αξιολόγησης είναι 30 ευρώ και καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από την Diamantis Sports School.  Για να μην σπαταλάτε χρόνο κατά την επίσκεψή σας στο ιατρείο, σας παρακαλώ όπως συμπληρώσετε ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο που θα το βρείτε στο link που θα σας στείλει ο κος Διαμαντής.  

Οι πληροφορίες που θα μας δώσετε και τα δεδομένα που θα πάρουμε από την εξέταση, θα καταχωρηθούν στον ιατρικό φάκελο του αθλητή – υποψηφίου, ο οποίος θα φυλάσσεται ηλεκτρονικά στο ιατρείο του PHYSIOMED®, για την παρακολούθηση του παιδιού σας καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του. Η εταιρία μας είναι πλήρως συμμορφωμένη με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα που συλλέγονται, δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία πέραν του σκοπού για τον οποίο συλλέγονται και φυσικά δεν χορηγούνται σε τρίτους. Το εκπαιδευτικό έτος 2022 – 2023 θα είναι έτος σταθμός για το παιδί σας και φυσικά για εσάς. Είναι καθοριστικό έτος για την εισαγωγή του σε στρατιωτικές σχολές ή στα ΤΕΦΑΑ και για την μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία και ευημερία. Είναι μια απαιτητική χρονιά καθώς τα παιδιά σας, εκτός από την εξέτασή τους στα μαθήματα, θα υποβληθούν και σε πολλαπλές αθλητικές δοκιμασίες. 

Σ’ αυτήν την οικογενειακή σας προσπάθεια, η εξειδικευμένη ομάδα του PHYSIOMED® δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια πλήρη Αθλητιατρική υποστήριξη, για την διασφάλιση της υγείας του παιδιού σας και την αύξηση της αθλητικής του επίδοσης.  Όλες οι αθλητιατρικές υπηρεσίες μας, κοντά σας Στην προσπάθεια του παιδιού σας να πιάσει τα όρια για την εισαγωγή του σε στρατιωτικές σχολές ή στα ΤΕΦΑΑ, πολλές φορές η «δοσολογία» των ασκήσεων μπορεί ξεπεράσει το επίπεδο των προστατευτικών προσαρμογών του οργανισμού του και αυτό να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Πιο συχνά μπορεί να τραυματιστεί κάποιος, όταν έχει ήδη κάποιο πρόβλημα υγείας, πχ σκολίωση ή πλατυποδία, κλπ. Γι’ αυτό εμείς στην PHYSIOMED® δημιουργήσαμε ένα μικρό αθλητιατρικό κέντρο, όπου παρέχουμε καθετοποιημένες αθλητιατρικές υπηρεσίες. Έτσι μπορούμε και :

 Ελέγχουμε την μυϊκή απόδοση, την ενδυνάμωση, την ελαστικότητα, την ταχύτητα, την αερόβια και αναερόβια ικανότητα του αθλητή
• Παραπέμπουμε και αξιολογούμε εργαστηριακούς ελέγχους (πχ αιματολογικές, απεικονιστικές εξετάσεις), ανάλογα με την φάση της προπόνησης
 • Διαγιγνώσκουμε έγκαιρα και αποκαθιστούμε άμεσα τους μυοσκελετικούς τραυματισμούς με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και τεχνικές φυσιοθεραπείας, βελονισμού, χειροπρακτικής – manual therapy, κλπ • Όπου χρειάζεται προχωράμε σε ειδική κινησιοθεραπεία, pilates, clinical pilates, personal training
• Ελέγχουμε την διατροφική κατάσταση του αθλητή και σε συνεργασία με διαιτολόγο, δίνουμε προσωπικό διαιτολόγιο, ανάλογα με τις προπονητικές του ανάγκες
• Ελέγχουμε τον αθλητή για doping • Παρέχουμε ιατρική, νοσηλευτική και φυσιοθεραπευτική φροντίδα στο σπίτι, όταν υπάρχει αδυναμία μετακίνησης • Συνεργαζόμαστε με άλλους εξειδικευμένους ιατρούς ορθοπεδικούς, καρδιολόγους, νευρολόγους, χειρούργους, κλπ, όταν αυτό είναι αναγκαίο
• Συνεργαζόμαστε και ενημερώνουμε συστηματικά τους προπονητές και γυμναστές του αθλητή

Τα προνόμια της κάρτα μέλους PHYSIOMED & DIAMANTIS SPORTS SCHOOL Η εταιρία PHYSIOMED® σε συνεργασία με την DIAMANTIS SPORTS SCHOOL σχεδίασαν ένα πακέτο ιατρικών υπηρεσιών για όλη την περίοδο προετοιμασίας των υποψηφίων. Στόχος μας είναι το οικονομικό να μη γίνει αιτία καθυστέρησης για την επίσκεψη του παιδιού σας, στο ιατρό. Γνωρίζουμε ότι πολύ συχνά ένα μικρό πρόβλημα υγείας μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο, αν αυτό δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αυτό μπορεί να είναι αιτία μακρόχρονης αποχής από την προετοιμασία του υποψηφίου. Το πακέτο αυτό το αποκτάτε με την αγορά μια κάρτας στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των 50 ευρώ και περιλαμβάνει :
 

1. Δωρεάν συμπλήρωση του ατομικού δελτίου μαθητή (όφελος: 25 ευρώ)
2. Δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις του παιδιού σας στο ιατρείο του PHYSIOMED®, όποτε και αν υπάρξει πρόβλημα υγείας, είτε αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα υγείας (πχ ένα κρυολόγημα), είτε ένας σοβαρός τραυματισμός (όφελος: 30 ευρώ ανά επίσκεψη)
3. Δωρεάν 24ωρη τηλεφωνική επικοινωνία – εξυπηρέτηση, όταν υπάρχει επείγον πρόβλημα
4. Δωρεάν δανεισμό ειδικών ορθοπεδικών προϊόντων αποκατάστασης, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί
5. Έκπτωση 10 ευρώ σε κάθε συνεδρία φυσιοθεραπείας, σ’ όσους δεν έχουν ασφάλεια
6. Μηδενική χρηματική συμμετοχή σε κάθε συνεδρία φυσιοθεραπείας μέσω ΕΟΠΠΥ, (όφελος: 10 ευρώ ανά επίσκεψη)
7. Δωρεάν απόκτηση της οικογενειακής κάρτας μέλους PHYSIOMED® για τους συγγενείς 1ου βαθμού του παιδιού (αδέλφια – γονείς).  Ως μέλος του PHYSIOMED® έχετε τα παρακάτω μοναδικά προνόμια:

 30% έκπτωση σ’ όλες τις υπηρεσίες Αισθητικής Ιατρικής
 30% έκπτωση στον βελονισμό
 30% έκπτωση στη πελματογράφηση – ανάλυση βάδισης  30% έκπτωση στο τμήμα ευεξίας (Σοκολατοθεραπεία, Αρωματοθεραπεία, Θαλασσοθεραπεία, Μασάζ με αιθέρια έλαια, Hot stones μασάζ, Αποτοξίνωση με χρήση μελιού και καφέ, Sauna – Χαμάμ)
 30% έκπτωση στο τμήμα μασάζ (Χαλαρωτικό - relax massage, Θεραπευτικό, Αθλητικό - sports massage, Λεμφικό – Κυτταρίτιδας, Μασάζ με Βεντούζες)  30% έκπτωση σ’ όλα τα τμήματα κινησιοθεραπείας (Ορθοσωμική, Pilates, Reformer pilates, Clinical pilates, Clinical yoga, TRX) 

Εικόνα
Κάρτα Αθλητίατρου
Εικόνα
Κάρτα Physiomed

 24ωρη Δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση για επείγοντα ιατρικά προβλήματα
 Ιδιαίτερες εποχικές παροχές που θα ανακοινώνονται ηλεκτρονικά Τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας σας, μαζί μας Είμαστε το μοναδικό ιατρείο και φυσιοθεραπευτήριο στην Ελλάδα, που έχει πιστοποίηση κατά το πρότυπο ISO 9001 για τις υπηρεσίες μας. Με τις γνώσεις και την πολυετή εμπειρία μας στην γενική ιατρική, την αθλητιατρική και την αποκατάσταση, εξασφαλίζουμε στο παιδί σας:
 την αύξηση των αθλητικών του επιδόσεων  την αξιοποίηση του 100% των σωματικών δυνατοτήτων του
 την μεγαλύτερη δυνατή πρόληψη τραυματισμών  την γρηγορότερη αποκατάσταση πιθανών κακώσεων, υπερκόπωσης και ασθενειών Σας διαβεβαιώνω ότι το παιδί σας θα λάβει από εμάς την καλύτερη αθλητιατρική βοήθεια. Σας εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία

 

Εικόνα
Πελματογράφηση

Ψηφιακή πελματογράφηση Τι είναι, πως γίνεται, που βοηθάει 

Κατά την ψηφιακή πελματογράφηση, ο αθλούμενος βαδίζει σε δυναμοδάπεδο που περιλαμβάνει χιλιάδες αισθητήρες με σκοπό την καταγραφή της πελματιαίας περιοχής, την καταγραφή της μετατόπισης της πορείας του κέντρου βάρους και τον εντοπισμό των φορτίσεων. Στην πελματογράφηση εντοπίζονται και αξιολογούνται άμεσα οι ανατομικές αποκλίσεις από το φυσιολογικό όπως: η βλαισοποδία, η πλατυποδία, η βλαισοπλατυποδία, η βλαισοπτερνία, η κοιλοποδία, η βλαισοκοιλοποδία, η ραιβοποδία και ηραιβοιπποποδία με την ακόλουθη επίπτωση στην στάση και στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος.  Συλλέγοντας όλες τις παραπάνω πληροφορίες προχωράμε στην κατασκευή του ειδικού εξατομικευμένου ορθωτικού πέλματος.  Σε περιπτώσεις πόνου, τραυματισμού και ανισοσκελίας (κοντό - μακρύ πόδι) στα κάτω άκρα, πάντα σε συνεργασία με τον ιατρό - προπονητή, δίνονται οι οδηγίες της αποκατάστασης και συνήθως κρίνεται απαραίτητη η χρήση του εξατομικευμένου ορθωτικού πέλματος. Έτσι, οι υποψήφιοι καθίστανται λειτουργικοί σε όλη την προπονητική τους πορεία χωρίς μεγάλες διακοπές με σκοπό την επίτευξη των στόχων τους. 

Εικόνα
Πελματογράφηση