Προσοχή στο αγώνισμα της σφαιροβολίας

Εικόνα
Σφαιροβολία

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα κορίτσια – υποψήφιες για τις Σχολές του ΣΤΡΑΤΟΥ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ μπορεί ο δρόμος 1000 μέτρων να είναι το αγώνισμα που «κόβει» τους περισσότερους υποψήφιους (51,69% των υποψήφιων κοριτσιών που κόπηκαν, απέτυχαν στο δρόμο 1000m), ωστόσο περισσότερα κορίτσια από ότι πριν από 4 ή 5 χρόνια, περνούν το δύσκολο όριο του 4’20’’ του δρόμου 1000 μέτρων.

Λιγότερες φτάνουν στο τελευταίο αγώνισμα που είναι πάντα η σφαιροβολία.

Όμως εκεί πραγματικά γίνεται η «σφαγή».

Ποσοστό απορριπτέων κοριτσιών στα όπλα στη σφαιροβολία] Μπορεί λοιπόν στο δρόμο 1000 μέτρων να κόβονται τα περισσότερα κορίτσια – αγόρια, αλλά το αγώνισμα της σφαιροβολίας είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ας μην ξεχνάμε ότι όσες πέρασαν από το πολύ δύσκολο «χιλιάρι» είναι οι πολύ δουλεμένες. Όμως από αυτές κόβονται στη σφαιροβολία το 53,71%.

Η σφαιροβολία είναι τα πιο «τεχνικό» αγώνισμα από τα 5 που εξετάζονται οι υποψήφιοι των Σχολών αυτών. Θέλει εξαιρετική γνώση της τεχνικής από την πλευρά του προπονητή και πάρα πολύ δουλειά και άρτια μεθοδολογία κατά τη διάρκεια όλης της περιόδου προετοιμασίας.

Αλλά ούτε και αυτό είναι αρκετό.

Η σφαίρα θέλει δύναμη.
Χρειάζεται πολύ δουλειά στην ενδυνάμωση.

Εμείς είμαστε οι μόνοι που διαθέτουμε ειδικό γυμναστήριο – προπονητήριο ενδυνάμωσης και τεχνικής της σφαιροβολίας, απόλυτα εξειδικευμένο και με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τους μαθητές μας. Όμως ακόμη και αυτό δεν είναι αρκετό για έναν απλό λόγο.

Από τις 3-4 προπονήσεις που είναι η ικανοποιητική εβδομαδιαία προσέλευση, η μία το πολύ θα είναι στα βάρη. Για τα κορίτσια και ειδικά τα αδύναμα, αυτό δεν φτάνει, αλλά και είναι σχεδόν αδύνατο λόγω έλλειψης χρόνου να έρθουν και σε δεύτερη προπόνηση δύναμης στο γυμναστήριο.

Εμείς έχουμε τη λύση.

Είμαστε οι μόνοι που συμπεριλάβαμε μια εικοσάλεπτη προπόνηση δύναμης μετά το τέλος κάθε προπόνησης, είτε αφορά τους δρόμους, είτε τα άλματα, είτε τη σφαιροβολία, στο γήπεδο, φέροντας ένα ολόκληρο «κινητό γυμναστήριο» σε κάθε προπόνηση, ακόμη στο γήπεδο του στίβου. Έτσι όλα τα κορίτσια μας περνούν το όριο της σφαιροβολίας άνετα.