Ίδια τα όρια στα αθλήματα στις Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας για γυναίκες και άντρες

Όμοιες με τις Σχολές του Στρατού είναι οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομίας. Το επιλογικό σύστημα που περιλαμβάνει τις Ψυχομετρικές Δοκιμασίες, τις Υγειονομικές Εξετάσεις και τις Αθλητικές Δοκιμασίες ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Και για τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, δεν υφίσταται κανένας διαχωρισμός των ορίων επίδοσης μεταξύ αγοριών και κοριτσιών. Έτσι, τον Ιούλιο του 2005, απέτυχε στις Αθλητικές Δοκιμασίες το 90% των εξεταζομένων κοριτσιών (από τις 424 υποψήφιες που εξετάστηκαν, πέρασαν οι 43 και κόπηκαν οι 381 κοπέλες), τον Ιούλιο του 2009 απέτυχε το 82,25% (από τις 338 υποψήφιες, πέρασαν οι 60 και απέτυχαν οι 278) και τον Ιούλιο του 2010 απέτυχε το 80,86% των εξεταζομένων κοριτσιών (από τις 418 υποψήφιες, πέρασαν οι 80 και κόπηκαν οι 338), αλλά και στα αγόρια η στάση των εξεταστών έγινε αυστηρότερη.

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε απέναντί σας, δηλώνοντάς σας ότι η εμπειρία των 39 ετών που διαθέτουμε έχοντας προετοιμάσει περισσότερους από 6.250 υποψηφίους, το ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό πρόγραμμά μας, καθώς και η επιτυχία όλων των παιδιών μας (σε ποσοστό 100% !), αποτελούν την εγγύηση και για τη δική σας επιτυχία.

Άλλωστε, είμαστε οι μόνοι που σας καλύπτουμε με συμβόλαιο επιστροφής χρημάτων, τώρα μάλιστα στο τριπλάσιο, ακριβώς γιατί είμαστε σίγουροι για την επιτυχία σας.

Όταν είσαι σίγουρος για την δουλειά σου δεν φοβάσαι να εγγυηθείς γι' αυτήν.

σ.σ.: Η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα Λύκεια, τονίζει συγκεκριμένα ότι “Οι υποψήφιοι, για να επιτύχουν τα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων, καλό θα είναι να έχουν εκ των προτέρων κατάλληλα προετοιμασθεί”.